In Lemmer is veel te doen. Lemmer “bruist” met name in de zomer. Het dorp is gelegen tussen de Friese meren en direct aan het IJsselmeer met haar prachtige zandstrand.

 

Lemmer heeft een uniek maritiem centrum waar een geweldige watersportsfeer heerst. Het is heerlijk genieten op de vele gezellige terrassen aan de kades. De boten passeren terwijl u van een visje of een andere lekkere maaltijd geniet. Dit vaarwater dwars door Lemmer is immers een drukke verbinding tussen de Friese meren en het IJsselmeer. Op het IJsselmeer worden in de zomer zeilwedstrijden georganiseerd waaronder het alom bekende “Skûtsjesîlen”.

 

Het Marinapark Aquaronde en Het Brekkenswiel ligt slechts 1 km van het dorp. U kunt uw eigen boot meenemen of een boot huren u heeft de keuze uit een sloep, een tourboot of een zeilboot direct voor uw deur. Een vaarbewijs is  hiervoor niet nodig.  Ook fietsroutes rond het IJsselmeer en langs de pittoreske Friese dorpjes zijn prachtig. Een fiets is ook te huur bij Aqua-State. De woningen liggen nagenoeg allemaal aan of bij het water met prachtige uitzichten op de haven. Op het park zelf vindt u een supermarkt, minigolf en een zeer goed restaurant aan de jachthaven. Eenmaal in Lemmer geweest….dan komt u gegarandeerd weer.

Watersport en visserij

Lemmer is het enige dorp in Friesland waar de boten vanaf de binnenmeren van Friesland dwars door het centrum varen om het IJsselmeer te bereiken. Van oorsprong is dit een echt vissersdorp. U kunt vanuit Lemmer ook een dagje meevaren op de bekende Visserman Aak de LE 50 uit 1901. 

Lemmer bruist

Onder het genot van een hapje en drankje op de vele terrassen die Lemmer heeft, geniet u van de doorvarende pleziervaart. Het grootste nog functionerende stoomgemaal ter wereld staat in Lemmer! Het zorgt ervoor dat de waterstand tussen de binnenmeren en het IJsselmeer in balans blijft en staat ook op de werelderfgoedlijst. 

Naar het strand

Ook naar het strand gaan kan heel goed in Lemmer. Lemmer ligt direct aan het IJsselmeer en heeft een heerlijk strand waar u kunt zonnebaden, wind of kitesurfen en lekker kunt zwemmen. U vindt hier ook diverse leuke strandtenten. 

Huisjes in de omgeving Lemmer

Bekijk alle vakantiehuizen Alle vakantiehuizen

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.